Zelf beleggen: ETF’s

Zelf beleggen: ETF’s

Ben je geïnteresseerd in beleggen en wil je zelfstandig beginnen met beleggen in EFT’s? Dan is het een goed idee om er eerst meer over te leren, voordat je ermee aan de slag gaat. Zorg ervoor dat je kennis in orde is en je precies weet wat je doet. Beleggen is niet altijd even makkelijk en kan er soms zelfs voor zorgen dat je geld verliest. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen. In deze blog lees je wat EFT’s zijn en waar je op dient te letten als je kiest voor zelf beleggen.

Wat zijn EFT’s?

EFT staat voor Excanged Traded Funds en worden ook wel als trackers omschreven. De EFT’s bieden je de mogelijkheid om gespreid te beleggen, zodat je niet al je geld op één paard hoeft te wedden. Kort gezegd, zorgen EFT’s ervoor dat jij je risico kunt spreiden. Ze volgen de index voor je en zijn altijd gelijk aan de hoogte van de index. Vaak kosten EFT’s minder geld dan wanneer je in een beleggingsfonds investeert.

Waar dien je op te letten tijdens zelf beleggen?

Er zitten een aantal interessante voordelen aan zelf beleggen, maar het is wel belangrijk dat je over voldoende kennis beschikt als je hiermee start. Beleggen brengt risico’s met zich mee en je kunt er een deel van je geld mee verliezen. Wanneer je het goed doet, kun je er echter erg veel geld uit verdienen. Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van ontwikkelingen, zodat je daar adequaat op kunt inspelen. Daarnaast dien je voldoende tijd in je beleggingen te steken, zodat je er bovenop blijft zitten en het beste uit je investering kunt halen. Verder is het aan te raden om zo nu en dan toch om advies van experts te vragen.