Wat is pensioenbeleggen?

Wat is pensioenbeleggen?

Geld sparen om een comfortabel pensioen te financieren is misschien wel de belangrijkste reden waarom mensen investeren. Het vinden van de juiste balans tussen beleggingsrisico en rendement is essentieel voor een succesvolle pensioen-spaarstrategie.

Hoe werkt pensioen? Voor de meeste mensen is het als volgt: je bereikt een bepaalde leeftijd en begint na te denken over het doorbrengen van je dagen op de golfbaan. Dan kijk je naar je bankafschrift en word je gek, en denk je erover om in plaats daarvan een tweede baan aan te nemen. Met pensioen investeringen kun je minder werk doen. Het enige wat je hoeft te doen is nu een pensioenrekening te starten.

Reguliere beleggingsrekeningen versus pensioenrekeningen

Reguliere beleggingsrekeningen.

Wanneer jij een rekening opent bij ETrade of wat dan ook, dan open jij over het algemeen een gewone beleggingsrekening, die ook wel een belastbare rekening wordt genoemd. Dit betekent dat wanneer jij jouw aandelen verkoopt, jij belasting betaalt over jouw winsten. En als jij jouw aandelen in minder dan een jaar verkoopt dan betaal jij een enorm bedrag.

Pensioenrekeningen.

Pensioenrekeningen geven jou simpelweg enorme belasting- en groeivoordelen in ruil voor de belofte om te sparen en te investeren voor de lange termijn. Dit betekent niet dat je 30 jaar dezelfde aandelen moet houden. Jij kunt aandelen van bijna alles zo vaak kopen en verkopen als jij wilt. Maar op een paar uitzonderingen na, moet jij het geld op je rekening laten staan tot je bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Hier is hoe pensioenrekeningen werken en waar de magische voordelen beginnen. Op een pensioenrekening krijg je grote belastingvoordelen. Hoewel 10% of 20% misschien niet veel lijkt in 1 jaar, wanneer je dat over 30 jaar blijft sparen wordt het een gigantische hoeveelheid. Begin volgende week zelfs met een pensioenrekening en er zullen twee dingen gebeuren:

  1. Je bent financieel beter voorbereid dan 99% van je leeftijdsgenoten.
  2. Je zult rijk zijn.

Hoeveel moet je sparen?

Het korte antwoord: zoveel als je redelijkerwijs kunt. Het werkelijke percentage dat je moet sparen hangt af van hoe lang je werkt, wat voor soort erfenis je krijgt en een heleboel andere onkenbare feiten. Het is het beste om vroeg te beginnen, zodat sparen een tweede natuur wordt.

Moeite met slapen? Lees alles over de witte ruis machine!