Buy & hold strategie

Buy & hold strategie

Over de jaren is beleggen steeds populairder geworden. Dit komt doordat beleggen vaak veel grotere rendementen met zich meebrengt dan bijvoorbeeld het sparen van geld via een spaarrekening. Echter, wanneer jij niet genoeg kennis hebt van de wereld van het beleggen dan kun jij ook een hele hoop geld verliezen. Om te voorkomen dat dit gebeurt is het belangrijk dat jij een passende strategie kiest waarmee jij gaat beleggen op de markt. Een bekende strategie is de buy & hold strategie.

Wat is buy & hold?

Buy & hold is een bekende strategie op de beleggingsmarkt. Het is een strategie waarbij jij nu aandelen koopt of andere beleggingen doet. Vervolgens houd jij deze aandelen of beleggingen gedurende lange tijd vast. Dit betekent dus dat jij ze niet verkoopt of inwisselt voor geld. De buy & hold strategie heeft betrekking op langere periodes zoals bijvoorbeeld tientallen jaren. Hierdoor wordt deze strategie vaak gerekend tot de categorie ‘passieve beleggingen’. Immers, je hoeft zelf niet heel actief te zijn nadat jij de belegging eenmaal hebt gedaan. Het is een strategie waarbij het geld voor zichzelf werkt.

Hoef ik dan helemaal niets te doen?

Een belegging doen en pas over tien jaar nadenken over het verkopen ervan; buy & hold klinkt voor de meeste mensen als een strategie waarbij zij lekker achterover kunnen zitten toekijken hoe de waarde van de inleg stijgt. Echter, bij de buy & hold strategie moet jij wel degelijk actief zijn op de beleggingsmarkt.

Van tevoren is het namelijk uiterst belangrijk dat jij zoveel mogelijk kennis opdoet over het bedrijf waarin jij gaat beleggen. Immers, alleen als deze over de komende jaren winstgevend is zul jij dividend ontvangen. Daarom wordt deze strategie ook vaak toegepast bij aandelen van bedrijven die al lang bestaan en stevige wortels hebben op de markt.

Ook is het belangrijk om de koers van de aandelen van het bedrijf te bestuderen. Op deze manier voorkom jij dat jij de aandelen tegen een dure prijs koopt. Jij kunt ervoor kiezen om waarde-aandelen van het bedrijf te kopen of groeiaandelen.

Gedurende de periode waarin jij jouw aandelen vasthoudt is het ook belangrijk om de koers te blijven bestuderen. Op die manier kun jij erachter komen wat de beste periode is om over enige tijd jouw aandelen te verkopen. Twijfel jij of deze strategie geschikt is voor jou? Praat er dan over met jouw financieel adviseur.