Home

De AEX is populair in de wereld. Steeds meer buitenlandse beleggers vinden hun weg naar de AEX vanwege het sterke aanbod van techbedrijven in de AEX. Waar de S&P 500 in Amerika toonaangevend is voor veel andere beurzen en indexen, is de AEX steeds interessanter om in te beleggen.

Zeker voor Nederlandse beleggers heeft het grote voordelen om in eigen land te beleggen in de AEX of in de AMX. De informatievoorziening is beter verkrijgbaar, de jaarverslagen zijn goed vindbaar en leesbaar, de kosten zijn relatief laag, dividendbelasting is laag en de Nederlandse beurs is streng gereguleerd. Dit laatste betekent dat er scherp toezicht is op de bedrijven die opgenomen zijn in de AEX en AMX. Hierdoor is het risico op bijvoorbeeld fraude en wanbeleid op de aandelenmarkt laag. Het risico op faillisementen blijft altijd bestaan, maar is in de AEX en AMX wel veel beter inzichtelijk en voorspelbaar.

Op AEXTAAL.NL geven we aan de ene kant wat meer informatie over de AEX en AMX index. Hoe zijn deze opgebouwd, wat is de historie en waar ligt de toekomst van beide beurzen. Daarnaast geven we op de beleggen blog regelmatige updates over zelf beleggen. Zelf zijn we particuliere belegger, waarvanuit de website dan ook gesproken zal worden. Geen ingewikkelde uiteenzettingen over beleggen of de beurs, maar in makkelijke taal proberen we alle facetten van beleggen en de Nederlandse beurs aan jou uit te leggen.

Zelf gratis beginnen met beleggen? Meld je nu aan bij de gratis broker BUX Zero en ontvang na storting je eerste gratis aandeel!

Meer informatie over beleggen met BUX Zero?