Heeft memecoin Shiba Inu een toekomst?

Heeft memecoin Shiba Inu een toekomst?

In 2020 lanceerde een tot nu toe onbekend iemand, waarvan we slechts de voornaam Ryoshi kennen de memecoin Shiba Inu. We spreken van een memecoin als een crypto munt is gebaseerd op een bepaalde meme. De lancering van Shiba Inu moest worden gezien als een soort grap en persiflage op Dogecoin. Hier is ook de naam van ‘gestolen’. Deze Japanse hond vinden we namelijk terug op het logo van Dogecoin. De grote vraag bij Shiba Inu is of er echt toekomst inzit of dat het meer een hype is.

Gebaseerd op Ethereum

Alhoewel Shiba Inu als een grap begon, zit er toch wel degelijk een bepaald doel achter. Het idee erachter is dat de memecoin, mede door zijn lage prijs, wereldwijd door iedereen die dit wil, als betaalmiddel kan worden gebruikt. Betrouwbaarheid en veiligheid zijn hierbij erg belangrijk. Dit laatste wordt bereikt doordat men gebruik maakt van de blockchain van Ethereum die als zeer veilig en betrouwbaar te boek staat. Shiba Inu informatie is verder ook goed beschikbaar.

Dogecoin killer

Shiba Inu is natuurlijk gewoon ‘gejat’ van Dogecoin. Toch wordt de coin steeds vaker als een echte Dogecoin killer gezien. Toen afgelopen jaar, onder andere door de omarming door Tesla baas Elon Musk, de populariteit van concurrent Dogecoin ongekende vormen aannam, profiteerde Shiba Inu hier volop van mee. Inmiddels is de memecoin in de top 30 beland. Als je interesse hebt in Shiba Inu, kan je deze aankopen via een cryptobeurs zoals bijvoorbeeld Bitvavo.

Toekomstverwachtingen Shiba Inu

Shiba Inu profiteert volop van het succes van Dogecoin. Het afgeven van koersverwachtingen voor de lange termijn is veel lastiger. Er zijn enorm veel factoren die hierbij een rol spelen. Voor de korte termijn zien wij wel een aantal positieve ontwikkelingen. Deze maken Shiba Inu samen met de lage prijs en transactiekosten een interessante crypto voor met name de daytraders.

In hoeverre het een coin met een grote toekomst is, is heel lastig te zeggen. Heel grote ontwikkelingen of samenwerkingsverbanden staan er voor zover bekend niet op de roadmap van Shiba Inu. Dit zijn met name graadmeters voor het lange termijn succes van een coin.