Bitvavo beginners of geavanceerd

Bitvavo beginners of geavanceerd

Je hebt een start gemaakt met het beleggen in crypto valuta. Eerst heb je natuurlijk een account aangemaakt bij Bitvavo, nadat je door bijvoorbeeld Bitvavoreview.net bent overtuigd dat Bitvavo een betrouwbare en goede crypto exchange is. Met een Nederlandse helpdesk en veel verschillende betaalmogelijkheden, is het zeker voor Nederlanders de populairste en meest gebruikte crypto exchange.

Bitvavo beginners

Nu je de eerste crypto munten in je Bitvavo account hebt gekocht, is het je wellicht opgevallen dat je kunt kiezen tussen een beginners en een advanced interface. In principe zegt de naam van de verschillende interfaces al precies het verschil. Voor de meeste crypto beleggers is de beginners interface perfect. Het geeft een eenvoudig maar duidelijk overzicht van je portfolio, de koersen van de crypto valuta’s en de waardes ervan.

Bij Bitvavo beginners houdt de interface zich bij de basics ook wat betreft het kopen en verkopen van je crypto munten. Je kunt een marktorder plaatsen, wat betekent dat je per direct een crypto valuta wilt kopen of verkopen.

Bitvavo geavanceerd

De andere optie is om het Bitvavo geavanceerd interface te gebruiken. Deze interface is geavanceerder en lijkt bijvoorbeeld op de interface van de populaire crypto exchange Binance. Wij vinden zelf de versie van Bitvavo iets geslaagder, omdat de vormgeving van de website ons meer aanspreekt. Ook door een beter gebruik van kleuren is de interface van Bitvavo simpelweg overzichtelijker en daarmee beter te doorgronden.

In de geavanceerde interface heb je de mogelijkheid om op meer manieren je crypto munten aan te kopen. Zo kun je niet alleen een directe marktorder plaatsen, maar ook een limietorder. Hierop geef je aan als de koers van een crypto munt een bepaalde waarde heeft gehaald dat je automatisch crypto valuta koopt of verkoopt. Zo kun je jezelf beschermen tegen grote verliezen en kun je ook bepalen wat het perfecte koopmoment is zonder dat je dagelijks bezig hoeft te zijn met het volgen van de koersen.