5 Tips voor beginnende crypto traders

5 Tips voor beginnende crypto traders

Cryptocurrencies bestaan nog niet zo heel lang. De allereerste digitale munt kwam in 2009 op de markt en kennen we allemaal: Bitcoin. Daytrading is al een stuk ouder dan deze inmiddels wereldberoemde digitale munt. Traditionele beleggers van over de hele wereld wagen zich eraan. Daytrading werkt vrij simpel en iedereen kan het doen. Of dat ook met succes is, valt niet te voorspellen. Leren daytraden crypto? Dit zijn 5 belangrijke tips die je niet mag vergeten!

Tip 1: Investeer alleen geld dat je kunt verliezen

Het is een van de meest belangrijke regels op de financiële markten: investeer alleen geld dat je kunt missen bij eventueel verlies. Feit is dat je ook bij daytrading vroeg of laat een keer geld gaat verliezen. Dat is niet erg, als het je leven niet fundamenteel beïnvloedt. Dit is nu eenmaal onderdeel van het spel. Blijf kalm en rationeel, want handelen op basis van emoties is vaak funest.

Tip 2: Let op de marketcap

Als daytrader is het belangrijk om goed te kijken naar de marketcap. Vaak is het zelfs belangrijker dan de prijs. De marketcap is in feite een rekensom, namelijk de waarde van een cryptomunt x het totale aantal munten.  Waarom is dit zo belangrijk? De reden is heel simpel. De waarde van een cryptomunt wordt bepaald door het circulerende aanbod. Hoe meer munten er in omloop zijn, hoe lager de prijs.

Tip 3: Diversifieer

De marketcap is niet de enige factor waar je al daytrader rekening mee moet houden. Diversificatie is minstens zo belangrijk. Dit houdt in dat je investeert in meerdere cryptomunten. Daarmee beperk je het verlies wanneer een specifieke cryptomunt sterk in waarde daalt. Oftewel: leg je eieren niet in één mandje.

Tip 4: Weet wanneer je moet stoppen

Risicomanagement is de sleutel tot succes. Bepaal wat je maximaal wil verliezen en hou je aan dat plan. Ken je eigen grenzen en ga daar nooit overheen. Je dient over een flinke portie zelfdiscipline en geduld te beschikken om succesvol te zijn. Rome werd immers ook niet gebouwd binnen een dag!

Tip 5: Creëer een exit-strategie

Tenslotte is het belangrijk om een exit strategie te hanteren. Bepaal hoeveel geld je maximaal wil verliezen en wat jouw target en stop-loss is. Een stop-loss is ideaal wanneer je even niet zelf kunt traden (bijvoorbeeld ’s nachts). Overigens is het ook mogelijk om een ‘alert’ in te stellen. In dat geval ontvang je een melding wanneer sprake is van een bepaalde koersontwikkeling. Dit is handig wanneer je even met iets anders bezig bent. Maar zo’n melding moet je natuurlijk niet ’s nachts uit je slaap halen!

Meer leren of crypto traden?

Wil jij op een professionele manier leren traden met crypto? Ontdek dan de crypto kennisbank op daytradencrypto.nl.