Zonnepanelen kopen als investering

Zonnepanelen kopen als investering

De kans dat jij tegenwoordig langs een huis rijdt waar geen zonnepanelen op het dak liggen, die is natuurlijk vrij klein. Niet voor niets kiezen er steeds meer mensen voor om het geld in plaats van op de spaarrekening te laten staan, te investeren in zonnepanelen. Het levert op de bank immers niets meer op en met de prijzen voor stroom vandaag de dag is het investeren in zonnepanelen ontzettend interessant. Zo verdien jij je zonnepanelen voordat je het weet volledig terug. Omdat blijkt dat toch nog niet iedereen overtuigd is van de financiële voordelen van zonnepanelen kopen, hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

Je bespaart direct op je vaste lasten

Door te investeren in zonnepanelen, ga je direct tot wel enkele tientallen euro’s per maand besparen op de kosten voor het stroom. Sterker nog, de kans dat je geld toe krijgt voor het terugleveren aan het net is vrij groot. Alleen dit al zorgt ervoor dat het ontzettend aantrekkelijk is om zo snel mogelijk te investeren in zonnepanelen. Vooral wanneer je het geld nu op de bank hebt staan en langzaam wordt opgeslokt door de inflatie. Door te investeren in zonnepanelen, zorg je zowel voor een lagere maandelijks energierekening en laat je het geld letterlijk voor je werken. Hoe gaaf is dat?!

Een korte terugverdientijd

De gemiddelde tijd waarin je in voorheen de investering van je zonnepanelen terugverdiende was circa tussen de 7 en 10 jaar. Afhankelijk van het aantal panelen en ook het rendement. Als je dit terugrekent naar de rente die jij op de spaarrekening krijgt, dan is die rente natuurlijk een schijntje. Na deze periode waarin jij je investering hebt terugverdient, is het volledig rendement je wint. De aanschaf heb je immers alweer terugverdient. Aangezien zonnepanelen zo 20 tot 25 jaar meegaan, kun je nog minimaal 10 jaar genieten van een voordelige stroomrekening en heb jij je investering inmiddels ook al lang en breed terug.

De waarde van je woning stijgt

Naast het feit dat je direct gaat besparen op je vaste lasten en ook je investering binnen de kortste keren hebt terugverdiend, heeft het investeren van zonnepanelen nog één ander ontzettend belangrijk voordeel. De waarde van je woning stijgt erdoor. Dit komt doordat je woning door het laten plaatsen van zonnepanelen een vaak beter energielabel krijgt, waardoor de taxatiewaarde hoger komt te liggen. Daarnaast is de besparing op je energiekosten natuurlijk ook een directe reden waarom je huis een hogere verkoopprijs rechtvaardigt.

Conclusie

Na het lezen van deze voordelen, is het bijna niet meer voor te stellen dat je nog niet van gedachte bent veranderd. Het enige wat je namelijk hoeft te doen, is het geld wat nu op je spaarrekening staat te investeren in zonnepanelen zodat je dit bedrag wat je hebt uitgegeven uitgesmeerd over een periode van 7 tot 10 jaar weer terug hebt verdiend. We kunnen je verzekeren, dat er geen spaarrekening is, waar jij je geld binnen dezelfde termijn verdubbeld. Als we het namelijk terugrekenen naar de jaarlijkse rente die je hiervoor zou moeten ontvangen, dan komt dit uit op zo’n 8 tot 12 procent. Het investeren in zonnepanelen is dus een ontzettend goed en vooral verstandig idee!