Zelf beleggen met deze apps

Zelf beleggen met deze apps

Beleggen, wie doet het niet? Waar dit tot enkele jaren geleden alleen was weggelegd voor oude grijze mannen in saaie pakken, is dit natuurlijk allang niet meer het geval. Sterker nog, beleggen in populairder dan ooit! Niet zo gek natuurlijk, gezien het feit het geld om onze spaarrekening weinig tot niets oplevert. Door periodiek een vast bedrag te beleggen, kun je zonder al teveel inspanning een mooi vermogen opbouwen. In de huidige tijd, waarin we alles met onze smartphone doen, is beleggen via de verschillende apps nog nooit zo eenvoudig geweest. Om je een idee te geven welke apps het meest populair zijn, hebben we er een aantal voor je hieronder verder uitgelicht.

DeGiro

Beleggen via DeGiro is misschien wel de populairste manier. Dit platform kent honderdduizenden gebruikers en biedt de toegang tot de volledige aandelenmarkt. Naast de traditionele aandelen, kun je ook beleggen in ETF’s, crypto en nog veel meer. Wel goed om te  weten, is dat daadwerkelijk beleggen in crypto niet kan, maar je wel kunt beleggen in een tracker die gelijk loopt met de koers van de Bitcoin bijvoorbeeld. Wanneer je je nu aanmeldt, kun je profiteren van de actie DEGIRO, waar je profiteert van maar liefst 100 euro gratis transactietegoed. Ondanks dat DeGiro als het goedkoopste is, is dit natuurlijk een mooie extra meevaller.

Peaks

Peaks is een beleggingsplatform wat vooral gericht is op het beleggen met de wat kleinere bedragen. Wat je namelijk doet, is dat er een bepaald percentage van iedere uitgave die je doet, standaard wordt belegd. Dat houdt dus in dat wanneer jij in de stad een nieuwe trui koopt van bijvoorbeeld 50 euro, er een deel, afhankelijk van hoeveel je hebt ingesteld, automatisch voor je wordt belegd. Vooral onder jongeren is dit enorm populair. Zo heb je namelijk niet direct door dat je geld aan het beleggen bent, maar zul je zien dat je na verloop van tijd een flink vermogen hebt weten op te bouwen. Overigens kun je via Peaks ook gerust met grotere bedragen beleggen, maar dan dien je deze, net als bij andere platformen gewoon zelf te storten.