Wat kan vermogensbeheer doen voor jou?
Wanneer je de beschikking hebt over geld dat je niet gebruikt en eigenlijk al jaren op je spaarrekening hebt staan, dan is het goed om eens na te denken over de opties om je geld te beleggen. Dit kun je doen door aandelen te kopen, maar zo zijn er veel andere opties om ervoor te zorgen dat je geld meer opbrengt, dan de schamele paar euro op jaarbasis wanneer je het op je spaarrekening laat staan. Sterker nog, geld op je spaarrekening, wordt door de jaarlijkse inflatie in de basis eigenlijk steeds minder waard. Omdat zelf beleggen misschien een ietwat te grote stap is, is vermogensbeheer een goed alternatief. Wil je weten wat vermogensbeheer voor jou kan betekenen? Wij vertellen het je!
Wat is vermogensbeheer?
Voordat we verder gaan met de voordelen van vermogensbeheer, is het goed eerst te weten wat het exact inhoudt. Uiteraard zegt de naam al voor een groot gedeelte wat je kunt verwachten, maar is het toch goed hier even iets verder op in te gaan. Vermogensbeheer is in de basis het laten beleggen van jouw vermogen door een derde partij. Dit kan een bank zijn, maar ook een vermogensbeheerder als evi van lanschot. Wat je vaak ziet, is dat mensen met een enorm kapitaal, ervoor kiezen om de volledige zorg uit handen te laten nemen. Ook voor de kleinere, vaak doorsnee beleggers zijn er mogelijkheden om te kiezen voor vermogensbeheer.
Je kiest voor kennis
Kies je voor vermogensbeheer, dan hoef je zelf niet na te denken over waar je in wilt investeren. Een vermogensbeheerder weet namelijk exact wat hij of zij doet en zal er dan ook voor zorgen dat je vermogen gestaag zal groeien. Echter is het wel goed te weten dat ook een vermogensbeheerder niet kan toveren en dus niet altijd gegarandeerd rendement weet te behalen. Ook in de wat mindere periodes kan het dus zijn dat ook via een vermogensbeheerder je kapitaal minder waard wordt, doordat bepaalde, normaal zulke stabiele bedrijven, het ineens een stuk minder doen. De voornaamste reden dat dit kan gebeuren, zijn externe factoren. Hierbij kun je denken aan de pandemie, maar ook de situatie in Oekraïne speelt hierin een belangrijke rol.