Waarom verhuurt Kamphorst Agrofondsen landbouwgrond in Roemenië?

Waarom verhuurt Kamphorst Agrofondsen landbouwgrond in Roemenië?

Waarom is investeren in Roemeense landbouwgrond interessant?

Waarom niet in Nederland investeren?

De Nederlandse landbouwsector is van een uitstekende kwaliteit en de voedselproductie is ontzettend efficiënt. Dit zorgt er echt voor dat de landbouwgrond in Nederland erg schaars en duur is. Kamphorst Agrofondsen is een bedrijf dat hier handig op inspeelt. Ze bieden namelijk goedkope landbouwgrond in een land in ontwikkeling aan, namelijk Roemenië. Het verhuren landbouwgrond Roemenië is erg interessant omwille van de hoge rendementsperspectieven. Kamphorst Agrofondsen is al sinds 2010 bezig met dit project. Investeerders worden ter plekke dan ook begeleid door een ervaren team van de onderneming.

De geschiedenis van Kamphorst Agrofondsen

Kamphorst Agrofondsen werd in 2011 opgericht. Hun oorspronkelijk doel was om aan te tonen dat gezamenlijke investeringen in landbouwgrond een grote impact kunnen hebben. Om dit te bereiken bundelen ze de kennis en de financiële mogelijkheden van hun partners. Bovendien bevestigen ze door hun bijzondere landbeheersmethoden dat biologische landbouw even interessant is als landbouw gebaseerd op chemicaliën. Kamphorst Agrofondsen wil alle investeerders een optimaal rendement bezorgen en houdt steeds rekening met de belangen van de huidige leefgemeenschappen en alle toekomstige generaties.

Ook de toekomst van de landbouwgrond is belangrijk

In hun investeringsstrategie houdt Kamphorst Agrofondsen zowel rekening met het rendement van de grond als met de toekomst van duurzame landbouw in Roemenië. Waar andere bedrijven er alles aan doen om de opbrengstmogelijkheden van landbouwgrond op een zo kort mogelijke tijd te optimaliseren, denkt Kamphorst Agrofondsen eerder toekomstgericht. Ze analyseren elk stukje grond regelmatig en ze kijken na of er verbetering nodig is. Door actief in de bodemvruchtbaarheid te investeren, ontstaat er ´premium´ landbouwgrond waar investeerders heel wat winst uit kunnen halen.

Hoe verhuren landbouwgrond Roemenië veel rendement kan opleveren

Om het rendement van de grond in Roemenië te garanderen, passen ze bij Kamphorst Agrofondsen drie technieken toe. Eerst en vooral kopen ze steeds kleine stukjes land aan die ze vervolgens tot één grote kavel toevoegen. Op deze manier ontstaan er grote percelen met zeer interessante toekomstperspectieven. Verder zorgt de ontwikkeling van premium gronden er niet alleen voor dat het rendement stijgt, maar zorgt deze landbouwmethode er ook voor dat de waarde van de grond zelf toeneemt. Ten slotte wordt er algemeen verwacht dat landbouwgrond in Roemenië in waarde stijgt. Zeker in combinatie met de Nederlandse landbouwkennis zouden de landbouwgronden in de toekomst tot wel 30% meer waard zijn.