Waarom uitbesteden van factoring een slimme zakelijke beslissing is

Waarom uitbesteden van factoring een slimme zakelijke beslissing is

Factoring, je hebt er vast wel eens van gehoord. In principe is het niet anders dan het laten voorfinancieren van je facturen. Vooral als startende ondernemer, kan het moeten wachten op je geld, ondanks de wettelijk geldende betalingstermijn soms best frustrerend zijn. Het uitbesteden van factoring biedt dan uitkomst. Zo beschikt jij direct over je geld en hoef je geen rekening te houden met de betalingstermijn die de klant heeft om zijn of haar factureren te betalen. Uiteraard is dit niet kosteloos en betaal je hier vaak een bepaalde percentage over van de totale som. Toch is het vanuit zakelijk perspectief soms slim om dit toch te doen! Waarom? Dat vertellen we je nu!

Je beschikt sneller over je geld

Wanneer je als bedrijf een aantal facturen hebt uitstaan en dat je er eigenlijk van weerhoud om te kunnen herinvesteren in je bedrijf, dan kan het soms zakelijk gezien verstandig zijn om tegen een vaste ‘fee’ je facturen te laten voorfinancieren. Uiteraard is het wel aan te raden om verschillende partijen die dit aanbieden naast elkaar te leggen, je zult namelijk zien dat je tijdens het Factoring Vergelijken te maken krijgt met verschillende kosten en ook voorwaarden. Zorg er dus voor dat je met de partij waarmee je in zee gaat duidelijke afspraken maakt, zodat jij tijdig beschikt over je geld en je ook exact weet wat je dit uiteindelijk zal gaan kosten.

Minder kans op niet betalende klanten

Een factoring partij wil natuurlijk geen enkel risico lopen op een niet betalende klant. Niet voor niets voeren deze bedrijven ook een grondige kredietcheck uit, zodat ze de kans op een wanbetaler waar mogelijk tot het minimum kunnen beperken. Uiteraard kan het altijd voorkomen dat er een keer een klant is die niet betaald, maar afhankelijk van de hoogte van het bedrag kun je er dan ook voor kiezen om de vordering uit handen te geven.

Groei van het bedrijf

In het verlengde van het sneller ontvangen van je centen, ligt natuurlijk het kunnen laten groeien van je bedrijf. Stel dat er een geweldige kans voorbij komt, die je zonder het geld van de nog te betalen facturen niet kunt grijpen, dan is dit ontzettend zonde. Kies je voor factoring, dan mag dit misschien wel een deel van je factuur kosten, maar zorgt er wel voor dat je sneller kunt groeien, waar je er per saldo beter van wordt, dan wanneer je deze factuur zelf had geïnd en er misschien wel 30 dagen op had moeten wachten.