Thuiswerken in de tuin       

Thuiswerken in de tuin       

Lekker in de tuin zitten om je aandelen te bekijken of met je laptop op schoot zitten werken, hoe naar de corona periode ook was, het heeft ons ook een nieuwe manier van leven en werken gebracht. Meer dan ooit waren en zijn we gebonden aan huis, waardoor we steeds meer aan ons huis en onze tuin willen doen.  Je thuiskantoor heb je waarschijnlijk direct aan het begin van de coronaperiode al wel ingericht, dat was in ieder geval het eerste wat wij hebben gedaan. Nu het mooie weer in aantocht is, kijken we ook stiekem hoe we het buiten werken kunnen veraangenamen. Parasols zijn daarbij een perfect hulpmiddel om eigenlijk iedere plek in de tuin geschikt te maken om te gaan zitten werken. Of het nu gaat om videobellen waarbij schaduw wel fijn is of simpelweg dat de zon het te warm maakt in de tuin, een goede parasol uitzoeken gaat je veel plezier brengen.

Schaduw creëren

Voor thuiswerken in de tuin is schaduw het allerbelangrijkste. Je kunt door de zon heel slecht je beeldscherm nog goed aflezen en met de zon op je gezicht is videobellen ook niet heel fijn. Naast een goede tuinstoel en tafel, is een schaduwplek maken wat ons betreft ook erg belangrijk. Je hebt speciale schaduwdoeken die je over een bepaald gedeelte van de tuin kunt spannen, echter houden deze vooral de UV straling tegen en zorgen die niet voor dezelfde hoeveel schaduw als een echte parasol. Wij zijn dan ook een grotere voorstander van een stevige en grote parasol zoals horecaparasols, die zowel zon als regen tegenhoudt en waarbij je niet bang hoeft te zijn dat de parasol weg gaat waaien zodra er een zuchtje wind staat.

Daarnaast is het goed om na te denken of je een vaste werkplek in de tuin wilt maken of dat je vaak verplaatst in de tuin. Een handelbare parasol die je makkelijk kunt verplaatsen is dan het overwegen waard namelijk.