Starten met cryptocurrency

Starten met cryptocurrency

Na al het nieuws de afgelopen periode over koersstijgingen van cryptocurrency als bijvoorbeeld Bitcoin heb je besloten dat je ook in wilt stappen in het beleggen in cryptocurrency. Beginnen met cryptocurrency is niet heel lastig, maar kan wel ingewikkeld zijn. Waar moet je beginnen, wat is de eerste stap die je moet nemen en vooral waar moet je aan denken om een goede keuze te maken. In dit artikel gaan we je meenemen hoe je kunt starten en waar je op moet letten.

1. Welke exchange ga je gebruiken?

Waar je bij normaal beleggen ook moet nadenken over welke broker je gaat gebruiken, is dat voor het beleggen in cryptocurrency niet anders. Nu moet je in plaats van een broker nadenken over welke currency exchange je gaat gebruiken. De exchange is dus – net als een broker bij aandelen – een handelsplaats voor het kopen en verkopen van verschillende crypto. Vooral belangrijk is goed de betrouwbaarheid van de exchanges vergelijken en weten welke verschillende crypto er wordt aangeboden.

2. Welke crypto currency kopen?

Je hebt je exchange gekozen en bent geregistreerd; nu is het zaak om de juiste crypto currency te kiezen waarin je wilt beleggen. Stap je nog in op de bekendste currency Bitcoin, of ga je jezelf verdiepen op een minder grote crypto currency? Belangrijk is om jezelf echt te verdiepen in de verschillen en net als bij aandelen een bewuste keuze te maken voor een bepaalde currency. Wat maakt deze currency sterk, wat ga je doen bij koersschommelingen en wat is je beleggingsstrategie voor deze belegging?

3. Crypto opslaan op hardware wallet

Na het aanschaffen van je crypto staat deze in je online wallet. Echter ontvang je ook de private keys van de crypto eenheden, dus bijvoorbeeld van je Bitcoins. Die wil je niet op een losse laptop of iets dergelijks laten slingeren, want wat als de laptop kapot gaat of je gehackt wordt. Een hardware wallet kopen is dan ook sterk aangeraden, zodat je Bitcoin of andere currency veilig opgeborgen is.