Snel internet voor beleggen

Snel internet voor beleggen

Voor beleggen is snel internet essentieel. Denk er maar eens over na. Als jij een aandeel zit te beoordelen en deze wilt kopen of verkopen op een bepaald punt, dan moet je wel snel internet hebben om geen vertraging te hebben in het aan- of verkoop moment. Het zal je gebeuren, je wilt bijvoorbeeld een aandeel kopen voor €20. Doordat je internet er 10 seconden over doet om de pagina van je broker te laden, kan het aandeel ineens omhoog zijn geschoten naar €20,50. Dat klinkt misschien niet heel erg, maar dit betekent dat je 2,5% rendement al hebt gemist. Hoog tijd dus om iets aan je internetsnelheid te doen. Gelukkig helpen de providers in Nederland ons mee, aangezien de aanleg van glasvezel in bijna heel Nederland richting de afronding gaat.

Glasvezel internet

Glasvezel internet zorgt voor een (veel) hogere snelheid dan standaard ADSL internet. Bij de opkomst van internet had je een ISDN verbinding, waarbij je letterlijk via je telefoonnummer moest inbellen om internet te krijgen. Later kwam hier ADSL voor in de plaats, wat al een enorme stap voorwaarts was. Bij ADSL heb je ongeveer een snelheid van 100Mbps. Daarnaast kun je ook over de kabel van televisie internet hebben, in Nederland heb je dit bijvoorbeeld bij Ziggo. Dit kan sneller zijn, alleen hier moet je wel veel voor betalen bij Ziggo, tot ongeveer 600Mbps. Glasvezel internet is echter nog een stuk sneller, tot wel 1000Mbps.

Hoewel glasvezel internet in het begin iets duurder was dan ADSL of kabel internet, is dat de afgelopen jaren veel dichter naar elkaar toe gegroeid. Dat komt doordat steeds meer Nederlanders overstappen op glasvezel internet, waardoor dit schaalvoordelen krijgt en het de prijs drukt.

WiFi modem

Nu je bewust bent van welke soorten internet je thuis kunt hebben, is het laatste punt waar je op moet letten je WiFi modem. Hierbij geldt vaak goedkoop is duurkoop. Sommige Wifi modems hebben namelijk een maximale internet snelheid die ze kunnen verwerken. Zeker oudere WiFi modems zijn niet voorbereid op de snelheden die Glasvezel internet tegenwoordig biedt. Hierdoor het kan dat gebeuren dat je een super snel internet abonnement hebt, maar door een verouderde modem maar de snelheid haalt van je oude ADSL modem. Schaf bij het aangaan van snel internet dus altijd een nieuwe modem aan en laat je eventueel door de provider of een elektronica winkel voorlichten.