SEO tips voor beginnende webmasters

SEO tips voor beginnende webmasters

Een webmaster is erg belangrijk voor een bedrijf. Zonder de webmaster zal de website van een bedrijf niet soepel lopen. Daarom is het als onderneming altijd verstandig om een webmaster in de arm te nemen. Wanneer je een beginnende webmaster bent, zijn er een paar dingen waar je rekening mee kan houden. Op die manier bevorder je de website. Uiteindelijk gaat het erom dat je alle trucs weet als webmaster, daarom geven we graag wat SEO advies.  

Schrijf je voor de bezoeker of zoekmachine?

Als webmaster krijg je veel te maken met SEO. Zonder de juiste SEO, komt de website niet zo ver. Daarom is het belangrijk dat je weet waarvoor je schrijft. Schrijf je voor de bezoeker of de zoekmachine. In de meeste gevallen zijn beginnende webmasters gefocust op de zoekmachine en precies goede SEO. Dit is zeker belangrijk, maar de bezoeker heeft ook baat bij goede informatie. 

Een bezoeker moet op een uitnodigende website komen. Wanneer een website vol staat met alleen maar SEO teksten, word je daar als bezoeker niet blij van. Je gaat niet de juiste informatie vinden waar je naar op zoek was. Daarom is het zo belangrijk dat de webmaster goed kijkt dat de teksten ook voor de bezoekers gangbaar zijn. Op die manier kun je de juiste informatie aan je bezoekers gaan verschaffen. 

Responsive design

Daarnaast is het verstandig om naar een mobile vriendelijke website te kijken, een zogeheten responsive design. Dit is goed voor de SEO, omdat heel veel mensen tegenwoordig alles met hun telefoon doen. Als het niet online shoppen is, ben je wel aan het gamen op je telefoon. Telefoons zijn onmisbaar in deze tijd. Daarom is het zo belangrijk dat de beginnende webmaster hier rekening mee houdt. 

Wanneer je dit niet doet, zal je direct merken dat de website minder hard zal gaan lopen. De mensen vinden de website niet fijn om op te kijken en klikken dan weer weg. Zij vinden een andere website fijner, omdat deze wel telefoon-vriendelijk is. Het is daarom verstandig om hier rekening mee te houden. Anders is de kans aanwezig dat de website het niet op kan nemen tegen de concurrent.