Kunst en creativiteit met graffiti

Kunst en creativiteit met graffiti

Graffiti is een vorm van kunst en creativiteit die je overal ter wereld ziet. Het is een uitdrukking van gevoelens en gedachten door middel van kleur, vorm en woorden. Je ziet het vaak in steden op gebouwen, bruggen of straatjes. In sommige landen is het zelfs legaal! Graffiti kan erg mooi zijn, maar het kan ook heel vervelend zijn. Soms is het grof en agressief, met scheldwoorden of aanstootgevende beelden. Het kan ook storend zijn als het overdreven wordt gebruikt of als het niet goed wordt onderhouden. Lijkt jou het ook wel wat om aan de slag te gaan met graffiti? Lees dan snel verder!

Hoe begin je?

Voordat je kunt beginnen, is het handig om eerst de juiste spuitbussen aan te schaffen. Dit kun je online doen, maar natuurlijk ook in de winkel. Waar je dit hebt gedaan, is het zaak om een geschikte locatie te vinden, zodat je direct aan de slag kunt. Houd er wel rekening mee dat het niet overal is toegestaan en er dus een boete op staat. Niet voor niets zijn er daarom dus ook veel graffitispuiters die het ‘s nachts doen. Wat ze vaak doen, is overdag locatie inspecteren, zodat ze weten wat er allemaal mogelijk is. Vervolgens gaan ze dan ‘s nachts terug en leven ze zich volledig uit.

Volg een workshop bij graffitifun

Wil jij als beginner leren hoe je zo goed mogelijk kunt graffiti spuiten? Dan is het aan te raden om een workshop te volgen bij graffitifun. Hier leren ze je in één dag alles wat jij moet leren om direct aan de slag te kunnen gaan. Van het bedenken van een ontwerp tot het combineren van bepaalde kleuren en met uiteindelijke doel het maken van je eigen originele Graffiti muurschilderingen. Je zult zien dat je het na een workshop relatief snel onder de knie hebt. Wel is het zaak om datgeen wat je hebt geleerd, zo snel mogelijk ook toe te passen in de praktijk. Op deze manier zul je al snel merken dat je alleen maar beter wordt en je voor je het weet je eigen creaties op muren weet te spuiten.