Koersgroei crypto

Koersgroei crypto

Crypto heeft de afgelopen jaren een steeds prominentere plek aan de beleggingstafel gekregen. Waar we tien jaar geleden nog niet eens gehoord hadden van crypto, is het nu toch wel het onderwerp van gesprek bij beleggingsclubs, op de radio en in podcasts. Vaak zijn er een aantal elementen die altijd terugkomen in zulke gesprekken en discussies. Hoe werkt crypto nu precies? Waar is de waarde op gebaseerd? En hoe kun je de koersstijging en daling verklaren?

Bitcoin

Waar we bij aandelen heel rationeel kunnen uitleggen dat je een gedeelte van een beursgenoteerd bedrijf bezit en je enigszins door middel van een fundamentele analyse je keuze voor een bepaald aandeel kunt verklaren, is dat bij crypto ingewikkelder. Inmiddels is iedereen het er wel over eens dat Bitcoin een bepaalde waarde vertegenwoordigd en dat er een soort van ondergrens is van $29.000. Deze ondergrens is gebaseerd op de koerswisselingen, waarbij de laatste keren Bitcoin altijd weer opveerde bij het bijna bereiken van de $29.000. Echter, doordat er maar een zeer korte historie is van de Bitcoin koers, kun je hier eigenlijk niet op varen. Bij aandelen heb je 200 jaren aan koersinformatie waardoor je ook makkelijker op basis van een technische analyse de aandelenkoers kunt extrapoleren, is dat bij crypto echt ingewikkelder. Via sites als https://currentcrypto.nl/ kun je goed de koersinformatie en historische koers inzien bijvoorbeeld.

Koerswijzigingen

Bij de meeste crypto currencies is de koerswijziging vooral onderhevig aan het nieuws. Denk bijvoorbeeld aan Elon Musk die zowel bij Bitcoin als bij Doge Coin voor veel koerswijzigingen heeft gezorgd. Wil je crypto kopen is het daarom ook moeilijk om te timen, doordat de koerswijzigingen veel heftiger zijn dan bij aandelen. Het ene moment twittert Elon Musk dat je met Bitcoin een Tesla kunt kopen, het andere moment verkoopt Tesla veel Bitcoins. Beide momenten die voor enorme koerswijzigingen zorgen. Wel zie je een historische trendlijn die alleen maar omhoog gaat. Wie zegt dat een Bitcoin geen $1.000.000 waarde kan halen? Alleen het is voor veel mensen moeilijk te bevatten waar deze waarde dan op is gebaseerd, omdat er geen waarde onder hangt in de vorm van een gedeelte van een bedrijf zoals bij een aandeel.