Je eigen onderneming? Laat zien wie je bent!

Je eigen onderneming? Laat zien wie je bent!

Ben je een nieuwe onderneming gestart en wil je naamsbekendheid creëren binnen de branche, laat jezelf zien! Welke afwegingen moet je maken om er achter te komen wat het meest effectieve voor jouw bedrijf is. In deze blog geven we je een aantal tips en helpen we je naamsbekendheid te creëren.

Start een marktonderzoek

Het is, om mee te beginnen, heel belangrijk om te weten wie en wat jouw markt is. Start een marktonderzoek waarin je op zoek gaat naar jouw doelgroep. Voordat je mensen wil bereiken is het namelijk goed om te weten op welke manier deze groep het best te bereiken is. Zijn ze actief op social media? Welke leeftijdsgroep? Welke interesses? En ga zo maar door. Dit soort vragen zijn goed om jezelf te stellen voordat je verder gaat. Zo heb je goed in kaart wie de doelgroep is.

Wees actief online en promoot je onderneming

Een bedrijf wat vandaag de dag niet online actief is, heeft een hele kleine overlevingskans. Zelfs al is het een bedrijf dat al een gevestigde naam is en dit niet nodig denkt te hebben. Je hebt zojuist onderzocht wat de interesses van je doelgroep zijn en waar ze actief zijn online. Speel daar op in! Heb je een jonge doelgroep, wees actief op tiktok en instagram. Deze gratis reclame is zo ontzettend belangrijk wil je mee kunnen met je concurrenten.

Deel uit 

Consumenten, en zeker Nederlanders, vinden het fijn om gratis spullen te ontvangen. Speel hierop in door gratis spullen met jouw bedrijfsnaam of logo weg te geven aan klanten of potentiële kopers. Laat bijvoorbeeld pennen bedrukken die je weggeeft aan nieuwe klanten. Op deze manier wek je niet alleen positiviteit op, maar blijf je ook top of mind bij de klant. Win-win dus!

Sponsoring 

Een andere manier om zichtbaar te blijven bij klanten en potentiële kopers is sponsoring. Je kunt op verschillende manieren je onderneming promoten dankzij sponsoring. Zo kun je bijvoorbeeld de lokale sportvereniging sponsoren waardoor je op een bord komt te hangen langs de lijn met je bedrijfslogo. Laat bij drukbedrijf je promotionele producten bedrukken. Naast dat je je onderneming promoot op deze manier, wekt het ook liefdadigheid op omdat je lokale verenigingen financieel steunt.

Website marketing

Online adverteren kan op verschillende manieren. Waar dit in het begin van internet vooral een banner op een website was, kan dit tegenwoordig ook door middel van gesponsorde video’s of andere content. Zoals eerder benoemd in deze blog is social media een belangrijke factor. Naast eigen content is er ook social media reclame, waarbij momenteel influencer marketing een grote hit is. Hierbij wordt een bekend persoon, ook wel influencer genoemd, betaald om een product of dienst van jouw onderneming te promoten en positief te beoordelen. Op deze overtuig je mensen die ‘fan’ zijn sneller om een aankoop te doen.