Goed internet voor thuis, waar moet je aan denken?

Goed internet voor thuis, waar moet je aan denken?

In de huidige tijd, waarin we natuurlijk niet meer zonder internet kunnen, is het steeds belangrijker om thuis te beschikken over een goede internetverbinding. Zeker wanneer je met je beleggingen bezig bent, is niets vervelender als traag internet of internet wat hapert. Je zult altijd zien dat net op het moment dat jij je buy or sell order invoert het internet een storing geeft.

Aangezien we vandaag de dag natuurlijk door tal van verschillende aanbieders worden benaderd om over te stappen, kunnen we het ons ook heel goed voorstellen dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet; waar moet je nu op letten bij internet vergelijken? Vooral niet wanneer je er zelf niet zo heel veel verstand van hebt en je het alleen belangrijk vindt dat alles het op de juiste manier doet. Ben jij nu toe aan goed internet voor thuis, dan hebben wij een aantal tips waar je goed op moet letten.

De juiste snelheid

Zijn je kinderen inmiddels als geruime tijd de deur uit en is het enige wat je nog doet af en toe een keer een serie of film streamen, dan is een internet verbinding van vaan 20 tot 50 Mbit/s voldoende. Heb je nu nog wel kinderen thuis wonen, die ook met enige regelmaat samen fanatiek gamen, dan is een hogere snelheid aan te raden. Gelukkig kun je tegenwoordig heel eenvoudig online door middel van een aantal vragen achterhalen welke snelheid jij nu ongeveer nodig hebt om alles te kunnen faciliteren waarvoor je het internet gebruikt. Op basis van deze informatie kun je vervolgens een bijpassend abonnement afsluiten.

Tip!

Bij de meeste internetaanbieders kun je ook een pakket samenstellen waarbij je tv en internet samen hebt, eventueel nog aangevuld met mobiel abonnement. TV en internet abonnementen vergelijken als pakket is dan ook zeer aan te raden in verband met extra kortingen.

Zorg voor een goede draadloze verbinding

Draadloos internet is vandaag de dag niet meer weg te denken. Ondanks dat zien we dat vooral vaak in nieuwbouwhuizen problemen zijn met het ontvangt op de 1e of 2e verdieping. Je doet er daarom dus ook verstandig aan, om op beide verdiepingen een wifi versterker te plaatsen. Op deze manier zorg je ervoor dat het signaal in principe vanaf het punt waar jij ze plaatst op dezelfde sterkte wordt uitgezonden, als dat dit vanuit de modem gebeurt. Je kunt je namelijk wel voorstellen, dat er niets zo vervelend is, dan wanneer je een film of serie aan het kijken bent en het beeld blijft iedere keer haperen. Zorg er daarom dus direct voor dat dit in orde is, want we kunnen je verzekeren, het scheelt je een hoop stress en irritaties.