Gemakkelijk je huis verhuren

Gemakkelijk je huis verhuren

Zodra je van plan bent om een huis te gaan verhuren dien je rekening te houden met veel verschillende factoren. Als verhuurder heb je namelijk niet alleen te maken met financiële risico’s maar heb je ook te maken met verschillende regels en verantwoordelijkheden tijdens het gehele verhuurproces. Het uitbesteden van het dagelijkse vastgoedbeheer is daarom voor veel verhuurders een aantrekkelijke optie.

Waarom gebruik maken van een vastgoedbeheerder?

Wil jij graag je huis verhuren? Dan schakelen de meeste verhuurders de hulp van een verhuurmakelaar in. De reden is simpel, de verhuurmakelaar is een specialist, heeft kennis van wet- en regelgeving en kan in de meeste gevallen snel een betrouwbare huurder selecteren. Maar wat gebeurd er zodra de woning is verhuurd? Dan zal de verhuurmakelaar wegvallen en sta jij als verhuurder er alleen voor. Taken die je dan o.a. moet uitvoeren zijn het 24/7 bereikbaar zijn voor klachten en storingen, onderhoudsverzoeken oppakken, huurincasso’s verzorgen. Kortom als verhuurder moet je veel regelen.

Gelukkig kan je er ook voor kiezen om het vastgoedbeheer uit te besteden. Een vastgoedbeheerder pakt alle taken op gedurende de gehele verhuurperiode. In de meeste gevallen ben jij als verhuurder compleet ontzorgt en geniet jij maandelijkse van het rendement. 

Taken van een vastgoedbeheerder

De vastgoedbeheerder vertegenwoordigt jou (de eigenaar van de woning) richting huurders en andere aanverwante partijen. Hierdoor sta jij als verhuurder niet in direct contact met huurders en leveranciers en worden al deze zaken opgepakt door een vastgoedbeheerder. De belangrijkste taken zijn o.a. de technische en financiële aspecten. Daarnaast nemen sommige vastgoedbeheerders zoals City Estate ook het commerciële beheer uithanden waardoor je helemaal geen verhuurmakelaar meer nodig hebt.

Als verhuurder krijg je onvermijdelijk te maken met technische verplichtingen, zoals het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden, het afsluiten van een servicecontract en het controleren van de brandveiligheid.


Ook heb je financiële verantwoordelijkheden, zoals het bewaken van huurachterstanden, het versturen van huurfacturen en het beheren van gemeentelijke belastingen. Een vastgoedbeheerder kan dit allemaal voor jou uit handen nemen.

Kosten van een vastgoedbeheerder 

De kosten van een vastgoedbeheerder lopen sterk uiteen. Ook de taken en diensten die een vastgoedbeheer oppakt variëren sterk. Het is daarom belangrijk om een ​​vastgoedbeheerder te vinden die qua dienstverlening en tarieven aan jouw wensen voldoet.


City Estate kan de verhuurder volledig ontzorgen en pakt zowel de verhuurbemiddeling als het volledige dagelijkse vastgoedbeheer op. Zij zijn specialist in het verhuren en beheren van vastgoed door héél Nederland voor een vast laag bedrag per maand. Zie ook onderstaande video: