Cryptomunten kopen

Cryptomunten kopen

Wanneer je cryptomunten wilt kopen om te starten met beleggen in crypto zal je een aantal dingen moeten weten. Cryptomunten moet je namelijk – net als aandelen – via een platform kopen. Bij aandelen noem je dat een broker, bij cryptomunten een exchange platform. Met de verdere opkomst van cryptomunten is gelukkig ook het aanbod van crypto platforms enorm toegenomen en zijn er nu ook meerdere Nederlandse platforms. Hoewel het wat ons betreft weinig uitmaakt of een platform nu Engelstalig is of Nederlandstalig, helpt het wel bij de betrouwbaarheid dat een exchange platform uit Nederland komt; bijvoorbeeld doordat alle uitleg in het Nederlands is en ook de klantenservice gewoon Nederlands spreekt.

Crypto wallet

Naast het platform wat je zult moeten kiezen en bepalen om vanaf te handelen en beleggen in cryptomunten, zal je ook moeten nadenken hoe je de cryptomunten gaat bewaren. Je hebt wellicht wel eens gehoord van een crypto wallet. Dat is een digitale portemonnee waar je de codes kunt opslaan. Deze codes vertegenwoordigen de daadwerkelijke crypto munt. Je kunt dit via een online cloud wallet doen, of via een fysieke crypto wallet in de vorm van een beveiligde en vaak versleutelde USB wallet. Het voordeel van cryptomunten kopen via een exchange platform is dat het platform ook direct dient als een wallet. Zij bewaren dus de crypto codes voor je, zodat de kans minimaal is dat je er in de toekomst nooit meer bij kan.

Crypto platform

Net als bij aandelen is het kiezen van het platform dus erg belangrijk; zij beheren uiteindelijk jouw cryptomunten en dus jouw geld. De betrouwbaarheid, veiligheid en welk gevoel je bij een platform hebt is daarbij vaak doorslaggevend. Naast de betrouwbaarheid van een crypto exchange platform, zijn ook de kosten voor het gebruik van een platform een element wat we aanraden om goed met elkaar te vergelijken. Binnen de crypto wereld worden vaak hoge marges gemaakt, wat voor jou als koper betekent dat je soms per transactie een flink percentage transactiekosten moet betalen. Daarnaast kun je nog geconfronteerd worden met beheerkosten, waarbij er maandelijks of jaarlijks een kostenpercentage in rekening wordt gebracht voor het beheren van je cryptomunten. Vergelijk de verschillende platforms dus goed en doe je research, voordat je bepaald via welk crypto exchange platform jij je cryptomunten wilt gaan kopen.