Crypto tips

Crypto tips

De wereld van crypto currency is voor veel beleggers de afgelopen jaren een stukje toegankelijker geworden. Steeds meer betrouwbare online brokers richten zich op crypto currency en er zijn zelfs een aantal crypto brokers en crypto exchanges naar de aandelenbeurs gegaan, zoals bijvoorbeeld Robin Hood. Wanneer je dit leest heb je waarschijnlijk al een account bij een broker en heb je wellicht al een aantal crypto currencies in je digitale wallet, bijvoorbeeld van de populaire Bitcoin, Ethereum of Doge Coin. In dit artikel geven we je een aantal tips die je kunnen helpen in je beleggingsstrategie voor crypto.

Tip 1: de wisselkoers euro – dollar

Bij het kopen van crypto currency wordt er vaak over een waarde in Amerikaanse dollars gesproken. Dat kun je vrij makkelijk omrekenen naar de waarde in Euro’s, maar bij de aanschaf van een crypto currency zit je dan altijd ook nog met de wisselkoers van euro naar dollar. Los van de koerswisselingen van de currency, moet je dan dus ook nog rekening houden met de wijzigingen in de koers van de dollar ten opzichte van de euro. Het loont dus om eens te kijken naar een broker of exchange waar je de crypto currency in euro kunt kopen. Op cryptokoersgids.nl vind je een overzicht van crypto’s die je in euro’s kunt kopen en vind je reviews van exchanges die dit mogelijk maken.

Tip 2: start met kleingeld

Hoewel je wellicht een ervaren belegger bent, is de crypto markt toch echt een belegging op zich. Net als toen je met aandelen begon te beleggen moet je ook de crypto markt weer vanaf 0 ontdekken en is het onvermijdelijk dat je een aantal fouten maakt in het begin. Start dus altijd met kleingeld bij het beleggen in crypto. Zo kun je alle beginnersfouten maken die je ook waarschijnlijk maakte bij aandelen, zonder dat je hier een groot financieel risico op loopt doordat je met klein geld bent gestart. Dit is wellicht de belangrijkste van de crypto tips en blijven we altijd herhalen.

Tip 3: investeer met geld dat je kunt missen

Het is een tip uit de oude doos, maar zeker bij crypto en de opkomst van jonge beleggers is dit belangrijk. Nog meer dan bij aandelen kan de koers van crypto enorm fluctueren. Wees niet bang als je crypto daalt, richt je op de lange termijn en investeer dus alleen met geld dat je kunt missen.