Crypto: Bitvavo

Crypto: Bitvavo

Los van beleggen in aandelen, is beleggen in crypto steeds populairder. Al eerder schreven we over onder andere Bitcoin als crypto currency. Om te kunnen handelen in crypto heb je een crypto exchange nodig; net als dat je bij reguliere aandelen een broker nodig hebt om te kunnen handelen. We duiken in Bitvavo als crytpo exchange en onderzoeken de voor- en nadelen van Bitvavo.

Crypto exchange

Als gezegd heb je een crypto exchange nodig om te kunnen handelen in crypto currency. Er is een enorm aanbod van verschillende platforms die in de basis allemaal hetzelfde mogelijk maken. Het grote verschil zit hem vooral in gebruikersgemak, veiligheid en kosten. Het gebruikersgemak kan bijvoorbeeld onderscheidend zijn door een goed werkende app. De veiligheid van je trades is misschien wel het allerbelangrijkste. Je wilt zeker zijn dat de trades uitgevoerd worden en dat je de crypto ook daadwerkelijk ontvangt. Het laatste element zijn de kosten. Vaak zijn deze erg ondoorzichtig en niet goed gecommuniceerd door de crypto exchanges, waardoor je soms hoge commissies moet betalen over je crypto.

Bitvavo

Bitvavo is in 2018 opgericht en is een Nederlandse platform om te handelen in crypto. Waar Bitvavo zich onderscheidt is de lage kosten om te handelen. Ze beloven de goedkoopste exchange van Nederland te zijn, wat ook direct de enorme groei van Bitvavo verklaard. Sinds 2021 is het bedrijf enorm gegroeid, waardoor het interessant is om te kijken waarom dat zo is. Aanmelden bij Bitvavo gaat gemakkelijk. Een account aanmaken is gratis en na een aantal veiligheidsstappen (ID bewijs, foto maken en tekst herhalen) zal je account vaak binnen een uur zal goedgekeurd worden.

Voordelen

Een groot voordeel van Bitvavo is het feit dat het een Nederlands bedrijf is met een Nederlandstalige klantenservice. Bij vragen en opmerkingen kun je dus makkelijk schakelen met de klantenservice en ook de website en app zijn volledig in het Nederlands beschikbaar.

Nadelen

Hoewel Bitvavo de goedkoopste crypto exchange wil zijn, zijn er voldoende kapers op de kust. Binance is bijvoorbeeld een goed alternatief, die vrijwel dezelfde voordelen kent als Bitvavo. Er zitten wat verschillen in hoe de prijs precies is opgebouwd, dus een Bitvavo review goed doornemen om je keuze op te baseren is de beste tip.