Bitcoin verwachting

Bitcoin verwachting

Bitcoin heeft de afgelopen jaren naam gemaakt als de crypto currency. Doordat steeds meer bedrijven en zelfs landen Bitcoin accepteren als wettelijk en/of geldig betaalmiddel zie je dat er nog steeds een bovengemiddelde interesse is in deze crypto. Hoewel de toekomst voor Bitcoin nog altijd erg onzeker is, kunnen we door middel van de historische trendlijn te bekijken wel voorzichting de bitcoin koers in ieder geval analyseren. In dit artikel kijken we naar de afgelopen jaren hoe de koers zich ontwikkeld heeft en of er iets te zeggen valt over het juiste moment om bitcoin te kopen.

Historische koers

Bitcoin heeft sinds het begin eigenlijk altijd een exponentiele groei doorgemaakt. Hoewel de koers in het begin op centen lag, is een koersstijging van $0.01 naar $0.05 nog steeds een enorme groei. Die exponentiele groei zette zich door tot een hoogtepunt eind 2017 van ongeveer $20.000 per bitcoin. In 2018 kelderde de koers van Bitcoin tot onder de $4.000, waarna het tot de corona crisis in maart 2020 wisselend tussen de $5.000-$10.000 schommelde. Na het uitbreken van de crisis zag je even een dip tot onder de $5.000, waarna de koers weer exponentieel groeide tot $32.500 op 31-12-2020. Hierna zag je een kort dipje tot $30.000, waarna de koers doorsteeg tot ruim $60.000 per bitcoin in april 2021. Na dit hoogtepunt volgde een daling tot iets boven de $30.000. Vervolgens weer een stijging tot boven de $50.000 in augustus 2021 en eind september zitten we in een dalende trendlijn rond de $42.000.

Ondergrens lijkt bepaald

Wat je uit de historische trendlijn kunt analyseren is dat er een dieptepunt lijkt te liggen rond de $30.000. De afgelopen keren bij een daling is deze grens niet doorbroken, waardoor dit een ondergrens lijkt te zijn. De ondergrens wordt vaak bepaald door vraag en aanbod. Vanaf een bepaalde prijs stappen weer nieuwe beleggers in, waarbij aan de andere kant bij een ondergrens een groep beleggers niet meer verkoopt. Hierdoor ontstaat er weer een positieve ontwikkeling waardoor de koers weer zal stijgen.

Kopen of wachten?

De vraag wanneer je bitcoin kopen moet is een lastige om te beantwoorden. Hoeveel je ook analyseert, crypto blijft onvoorspelbaar. Hierdoor kunnen de winsten hoog zijn, maar de verliezen minstens zo hoog. Bij beleggen wordt altijd afgeraden om de markt te ‘timen’ en gespreid in te kopen, zodat je zowel koopt op lagere koersen als hogere koersen, waardoor je gemiddelde prijs het beste uit komt.