Beste beleggen apps

Beste beleggen apps

Beleggen gaat tegenwoordig steeds gemakkelijker via bijvoorbeeld een beleggen app. Vaak zijn de applicaties voor je mobiel en tablet direct ook je broker, al zijn er ook wat onafhankelijke apps waarin je de portefeuille van een bepaalde broker kan inladen. Tussen de verschillende apps zitten best wat verschillen, net als dat tussen de brokers zelf veel verschillen kunnen zitten. Daarom leek het ons een goed idee om de meest bekende beleggen apps eens te reviewen. Zoals gezegd, er zijn veel meer apps en initiatieven maar voor zover ons bekend zijn onderstaande apps de meest bekende en meest gebruikte apps in Nederland.

DeGiro

De meest bekende broker in Nederland is volgens ons DeGiro. Dit komt mede door hun super gebruikersvriendelijke mobiele beleggen app, die heel makkelijk je aandelen portefeuille weer geeft. Los van je eigen aandelen en ETF’s, kun je in de DeGiro app ook heel makkelijk de koersen van beurzen opzoeken alsook de koersen van losse aandelen. Daarbij krijg je veel informatie over de dagelijkse koers, maar kun je dit ook vergelijken met historische koersen.

Bux

Een beleggen app die we veelal kennen van de reclames op televisie en internet is Bux. Ook wel Bux.Zero, omdat Bux aanbiedt dat er geen commissie gerekend wordt bij de meeste transacties. Bux is net als DeGiro zowel een beleggen app alsook direct een broker. Het is dus niet een onafhankelijke app waarin je verschillende portefeuilles kunt inladen. Uiteraard zitten hier wel restricties aan en zie je dat AEX index aandelen inderdaad kosteloos verhandeld kunnen worden, terwijl veel buitenlandse aandelen hogere transactiekosten hebben dan bijvoorbeeld de beleggen app van DeGiro.

JongBeleggen, de podcast

Je denkt wellicht wat doet een podcast nu in dit overzicht met mobiele apps voor beleggen, maar daar is een goede reden voor. Vanuit Jong Beleggen, de podcast, wordt er namelijk een portfolio dividend tracker ontwikkeld. Dit is ontstaan doordat een van hosts van de podcast (Pim) IT ontwikkelaar is en zelf vond dat er niet een goede app was om zijn portfolio in bij te houden die onafhankelijk was van een broker en voldoende functies had om echt volledig in control te zijn van zijn aandelen portefeuille. De Portfolio Dividend Tracker is nog volop in ontwikkeling, maar door vriend van de show te worden van de podcast krijg je al een account en kun je tijdens de beta testen live de ontwikkelingen van de beleggen app meemaken.