Beginnen met cryptocurrency

Beginnen met cryptocurrency

Iedereen om je heen heeft het over cryptocurrency. Bitcoin is met grote regelmaat in het nieuws en ook andere cryptocurrencies als bijvoorbeeld Ethereum en DogeCoin halen vaak het nieuws. De fear of missing out is groot onder beleggers, alleen hoe kun je beginnen aan crypto handelen? In dit artikelen duiken we nog even in op wat cryptocurrency ook alweer is en hoe je kunt beginnen met handelen in crypto.

Wat is cryptocurrency?

Crypto is een valuta die niet gereguleerd wordt door een centrale beheerder; dat is eigenlijk de basis van alle cryptocurrencies. Er is dus niet een centrale bank zoals bijvoorbeeld bij de euro, crypto is daarmee een gedeelde currency die beveiligd wordt door blockchain. Blockchain laat zich lastig uitleggen, maar het komt er in het kort op neer dat het een database is waar transacties worden opgeslagen.

Hoe kan ik beginnen met cryptocurrency?

Om te kunnen beginnen met handelen in crypto, heb je een broker nodig waar je de crypto kunt kopen. Waar je bij reguliere aandelen terecht kunt bij online brokers als DeGiro en Bux Zero, moet je bij het handelen in crypto bij andere brokers zijn. De grootste crypto broker is Binance. Broker is eigenlijk niet het goede woord voor een crypto handelaar, omdat er alleen maar wordt uitgewisseld tussen gebruikers. Een crypto broker wordt daarom vaak een crypto exchange genoemd.

Nadat je een account hebt aangemaakt is het zaak om de juiste cryptocurrency te kiezen die je wilt kopen. Hierbij kun je risico nemen om een onbekende crypto te kopen tegen een heel laag bedrag per eenheid of kun je ervoor kiezen om een meer bewezen crypto coin als Bitcoin te kopen. Het voordeel van crypto is dat deze ook in delen te koop zijn, waar aandelen bijna altijd als hele aandelen gekocht moeten worden. Met de huidige koers van Bitcoin is dat maar goed ook, aangezien je anders een enorm bedrag direct moet investeren.

Als laatste is het overwegen waard om een digitale wallet aan te schaffen. Een crypto is namelijk niets meer dan een beveiligde sleutel die de waarde vertegenwoordigd. Wil je die beter beveiligen tegen diefstal, of bijvoorbeeld voorkomen dat je die kwijt bent wanneer je laptop crasht? Dan is een digitale wallet wellicht een goede beveiliging.