AMX index informatie

AMX index informatie

Ben je van plan om aandelen te kopen en wil je een deel van je spaargeld of je vermogen beleggen? Dan is het belangrijk dat je voldoende kennis op dit gebied opbouwt. Wanneer je start met beleggen, komt er veel bij kijken om het tot een succes te maken. Er zijn verschillende koersen en indexen die je in de gate dient te houden. In Nederland wordt er vaak naar de AEX en de AMX index gekeken. Op deze pagina lees je meer over de AMX, je komt erachter wat het precies inhoudt en op welke manier je de koers ervan in de gaten kunt houden.

Waar staat de AMX index voor?

AMX staat voor Amsterdamse Midkap index. De belangrijkste Nederlandse index is de AEX, waar de AMX als het kleinere broertje van kan worden gezien. De term Midkap staat voor midden kapitalisatie, je vindt in deze index dan ook kleinere bedrijven terug dan die bij de AEX aangesloten zijn. In de praktijk blijkt dat wanneer je aandelen hebt bij bedrijven die tot de AMX behoren, er vaker grote schommelingen tussen hoogte- en dieptepunten ontstaan. Een crisis is hier harder te voelen, maar het herstel na de crisis is ook veel sneller zichtbaar.

Op welke manier kun je de koers van de AMX in de gaten houden?

Het is interessant om de koers van de AMX index te volgen. Je kunt dan namelijk veranderingen in de waarde van je aandelen zien aankomen. Wanneer jij je aandelen in waarde wil laten toenemen, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de dagelijkse veranderingen en de veranderingen op de lange termijn. Beleggen neemt risico’s met zich mee, maar wanneer je de koers en ontwikkelingen leert analyseren, kun je steeds beter voorspellen welke aandelen je kunt behouden en welke je beter kunt verkopen.

AMX koers informatie

In onderstaand overzicht vind je de grafiek en koers informatie over de AMX index. Dit geeft een goed beeld van de trend op de gehele midkap AMX beurs van de afgelopen 12 maanden en wat de aandelen binnen de index doen.