De AEX futures

De AEX futures

Als je al een beetje van de AEX kent, dan is het ook wel erg interessant om iets te weten van de AEX futures. De AEX futures worden ook wel FTI genoemd. Dit is namelijk de Amsterdamse hoofdgraadmeter van de AEX als een soort van onderliggende waarde. Men heeft gezamenlijk namelijk de afspraak gemaakt om aandelen tegen een bepaalde waarde in de toekomst te gaan verhandelen. Je zou wel kunnen zeggen dat men onderling dus ook met elkaar handelt, om tot een mooi en positief effect te komen. Maar wat zijn AEX futures verder en wat kun je ervan verwachten?

Wat zijn AEX futures?

Min of meer komt het erop neer dat de verkoper en de koper een afspraak met elkaar maken om een vast bedrag voor een vastgestelde hoeveelheid en de onderliggende waarde te kopen of verkopen. Ook zou je wel kunnen stellen dat het hierbij gaat om een kapitaal gewogen index, waarbij de aandelen minstens een waarde hebben van 15 procent binnen de AEX. Op deze manier weet je bijna zeker dat het een grote invloed gaat krijgen op de grotere bedrijven.

Hoe werken de AEX futures?

Waarschijnlijk weet je nog niet zo goed hoe de AEX futures werken en eerlijk gezegd is dat echt wel interessant. De AEX futures worden namelijk dagelijks tussen 8 en 22 uur verhandeld, maar om het nog iets interessanter te maken hebben de futures een vaste vervaldatum en een uiterlijke prijs. De AEX futures veranderen maandelijks op iedere derde vrijdag van een maand. De waarde zal worden bepaald door middel van de prijs die gemiddeld was tussen half vier en vier uur.

Hoe zit het met beleggen van de AEX futures?

Je kunt beleggen in de AEX futures, waarbij je vooral de hoop vestigt op het draaien van een leuke winst. Je zou namelijk met een vrij kleine inleg een flink hoge waarde kunnen behalen. Wel is het belangrijk goed op te letten, want je kunt evengoed verlies draaien als je eenmaal besloten hebt te gaan beleggen. Voor hoeveel winst zou jij willen gaan als jij begint met het kopen van AEX futures?