REL – RELX PLC

REL – RELX PLC

RELX PLC is een grote uitgever die verschillende literatuur uit brengt. RELX PLC staat ook wel bekend onder de naam Reed Elsevier. Dit is een Nederlands-Engels bedrijf. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar 1880 in Rotterdam. Hier werd namelijk Elsevier Uitgeversmaatschappij opgericht. Een aantal jaren later verhuisde het bedrijf al naar Amsterdam. Na ruim 60 jaar maar uit 10 werknemers te bestaan, groeide het bedrijf na de Tweede Wereldoorlog ineens razend snel. Het andere onderdeel van RELX PLC is Reed. Deze uitgeverij werd in 1894 opgericht. Net geen 100 jaar later fuseerden de bedrijven zich samen tot Reed Elsevier.

Na een aantal overnames vielen Reed, Elsevier, LexisNexis en Reed Exhibitions onder het beheer van de moedermaatschappij. Door deze namen te combineren ontstond de naam RELX. De directie van het bedrijf vond het namelijk onnodig dat alleen Reed en Elsevier benoemd werden onder de naam. Hierdoor werden ze allemaal samen gevoegd. RELX PLC is onder te verdelen in vier onderdelen. Zo richt Elsevier zich op wetenschappelijke, medische en technische literatuur. LexisNexis richt zich op juridische literatuur online. LexisNexis Risk en Reed Business richten zich op de zakelijke markt. Als laatste richt Reed Exhibitions zich volledig op de vakbeurzen.

 In 2020 heeft RELX PLC een winst gehaald van 1,3 miljard euro. Dit is 24,2% minder dan de winst die ze in 2019 wisten te behalen. RELX PLC heeft een beurswaarde van rond de 36,4 miljard euro. Een aandeel van RELX PLC heeft een waarde van 1884,01 euro. Dit is 4,6% meer waarde dan vorig jaar. Het rendement dat je krijgt over een aandeel van RELX PLC is 0,025%. Dit houdt in je voor elk aandeel 0,47 euro per jaar verdient. RELX PLC is nog steeds een erg snel groeiend bedrijf.