NN – Nationale Nederlanden Group

NN – Nationale Nederlanden Group

Nationale Nederlanden is één van de grootste financiële dienstverleners uit Nederland. Het bedrijf Nationale Nederlanden is ontstaan door de fusie tussen de verzekeringsmaatschappijen De Nederlanden en De Nationale Levensverzekering-Bank. De verzekeringsmaatschappijen bleven na de fusie een tijdje apart door werken. Echter werden de bedrijven in 1969 geheel samengevoegd. Dit kwam omdat de schadeverzekeringen van de bedrijven in Den Haag geadministreerd werden en de levensverzekeringen in Rotterdam. In 1970 werden de bedrijven formeel gefuseerd.

In 1991 werd NMB Postbank gezien als een ideale partner om mee te fuseren. De uitgebreide kantoormogelijkheden en de aanvulling aan agenten was ideaal voor Nationale Nederlanden. Ditzelfde jaar kwam de fusie tot stand en sindsdien is Nationale Nederlanden een onderdeel van ING groep.

In 2014 werd er voor gekozen om Nationale Nederlanden groep naar de beurs te brengen. Voor 2015 moest er namelijk meer dan 50% van de aandelen verkocht zijn. Na de introductie van Nationale Nederlanden bij de AEX was 28,6% van alle aandelen direct al verkocht.

In 2016 deed Nationale Nederlanden een onverwachts bod op Delta Lloyd. Dit was een bod van ruim 2,5 miljard euro. Tegen het einde van 2016 kwamen de bedrijven tot een overeenkomst toen Nationale Nederlanden een aanbod deed om het bod met 10 cent per aandeel te verhogen. In het midden van 2018 is Delta Lloyd een deel van Nationale Nederlanden.

In 2019 heeft Nationale Nederlanden een winst van rond de 2 miljard euro gehaald. Dit is een stijging van 43% ten opzichte van de winst in 2018. Nationale Nederlanden heeft een beurswaarde van 13,67 miljard euro. Een aandeel van Nationale Nederlanden heeft momenteel een waarde van 41,97 euro. De waarde van de aandelen is in een jaar met 40% gestegen. Het rendement op een aandeel van Nationale Nederlanden is 5,55%. Dit is een winst van 2,33 euro per jaar.