MT – ArcelorMittal

MT – ArcelorMittal

ArcelorMittal is het grootste bedrijf ter wereld in staalproductie. Het bedrijf is in 2006 ontstaan door de fusie tussen het bedrijf Arcelor en het bedrijf Mittal Steel. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot de grootste staalproducent in de wereld. De CEO van het bedrijf is Lakhsmi Mittal. Samen met zijn familie bezitten ze meer dan 40% van de aandelen van het bedrijf.

Lakhsmi Mittal heeft het staalimperium van hem grotendeels zelf opgebouwd. Hij had namelijk redelijk arme ouders. Echter wist zijn vader zich op te werken tot partner van een staalfabriek. De eerste klus van Mittal was het saneren van een staalfabriek. Dit groeide uit tot de grootste staalfabrikant van de wereld.

ArcelorMittal is de grootste staalfabrikant van de wereld. Het bedrijf heeft over de hele wereld verschillende staalmijnen waar ze staal delven. Dit wordt dan weer verwerkt in verschillende fabrieken die ook over de hele wereld zijn verspreid. De bekendste fabrieken in Europa staan in Duitsland, Luxemburg en België.

De omzet van ArcelorMittal wordt onderverdeeld in drie categorieën. Zo heb je het mijnen, het verwerken en andere werkzaamheden. Andere werkzaamheden zijn vooral het sluiten van mijnen en fabrieken. Dit is geldverlies en is daarom ook van invloed op de omzet.

Financiële gegevens

In 2020 heeft ArcelorMittal een winst van 733 miljoen gemaakt. Dit is een daling van maar liefst 70,1% in een jaar. Een aandeel van ArcelorMittal kost op het moment 24,70 euro. Dit is een stijging van 59,6% in een jaar. Dit komt omdat de aandelen van ArcelorMittal de laatste jaren erg in populariteit gestegen zijn. De beurswaarde van het bedrijf ArcelorMittal is 27,25 miljard euro. Het rendement over een aandeel van ArcelorMittal is 0,72%. Dit is een bedrag van 0,18 euro. Echter blijven de aandelen van ArcelorMittal wel in prijs stijgen.