LIGHT – Signify

LIGHT – Signify

Signify is een Nederlandse producent van lichtbronnen. Het bedrijf staat ook wel bekend als Philips. Dit is ook de merknaam die ze hanteren. In 1891 is Philips begonnen als gloeilampenfabriek. Hier werden kooldraadlampen gefabriceerd. Philips wou voor zo veel mogelijk ontwikkeling in de producten zorgen. Hierom richtte Philips in 1914 het Natuurkundig Laboratorium op. In 1918 werd hier de eerst radiolamp gefabriceerd. Kort daarna werd in 1925 Philips Radio opgericht.

In 1946 werd de Hoofdindustriegroep Licht opgericht. Deze bevatte een aantal grote bedrijven in de productie van lichtbronnen. Deze groep heeft bestaan tot 1988. Hierna werd het namelijk één van de divisies van Philips zelf. Door een aantal reorganisaties waren er nog drie divisies overgebleven. Philips Lighting is hier één van. Philips heeft veel verschillende fabrikanten en bedrijven in de lichtsector overgenomen. Philips valt hierom ook onder één van de drie grootste spelers in de lichtsector.

Signify richt zich op de algemene verlichtingsmarkt. Zo bieden ze verschillende soorten lichtbronnen zoals gloeilampen, halogeenlampen, fluorescentielampen, HID lampen en LED lampen. Verder verkopen ze ook verschillende elektrische componenten. Signify is op het moment actief in 180 verschillende landen. Grotendeels van de omzet van Signify komt vanuit Europa en Noord-Amerika.

Signify heeft een winst van 335 miljoen euro gemaakt in 2020. Dit is 20,3% meer winst dan in 2019. Signify heeft een beurswaarde van 6,23 miljard euro. Een aandeel van Signify heeft momenteel een waarde van 49,32 euro per aandeel. Dit is 64,3% meer dan vorig jaar. Het rendement over een aandeel van Signify is 5,58%. Dit houdt in dat je per jaar een winst van 2,75 euro per aandeel ontvangt. Als je veel aandelen van Signify opkoopt en verkoopt, kun je hier ook veel geld mee verdienen. Signify is namelijk een snel groeiend bedrijf met veel mogelijkheden voor investeerders.