KPN – KPN

KPN – KPN

KPN is een bedrijf in telecommunicatie en ICT diensten. Het bedrijf KPN komt voort uit de privatisering van het Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie. Dit bedrijf wordt ook wel PTT genoemd. De privatisering van het bedrijf begon in 1989 met aandelen verkopen.

In 1998 werden de postactiviteiten afgesplitst onder de naam TNT Post Groep. In 1994 noteerde KPN zichzelf bij de AEX. De Nederlandse overheid heeft een hele tijd een groot aandeel in het bedrijf gehouden. Echter zijn de aandelen van de Nederlandse overheid in 2006 ook verkocht. Hierna werd het een volledig afhankelijk bedrijf.

Na deze onafhankelijkheid zijn er veel innovaties in de telecommunicatie gekomen. Dit heeft er voor gezorgd dat KPN een lastige periode achter de rug heeft. In het begin van de 21ste eeuw stond KPN op het punt om failliet te gaan. Om dit te voorkomen, heeft KPN er voor gekozen om belangen in het buitenland af te gaan bouwen.

KPN heeft veel verschillende vaste en mobiele netwerken in Nederland. Voor de meeste Nederlanders is het daarom vaak ook lastig om niet in aanraking te komen met KPN. KPN biedt vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Aan de zakelijke klanten levert KPN spraak-, internet- en datadiensten. KPN wilt zo veel mogelijk blijven investeren in innovatie. Zo investeren ze veel in glasvezel en 5g.

KPN is als aanbieder van alles-in-1 pakketten een belangrijke speler op de TV markt. Wist je echter dat je via VPN ook online tv kunt kijken? Via IPTV en VPN is online tv kijken heel makkelijk namelijk.

KPN heeft in 2020 een winst gemaakt van 174 miljoen euro. Dit is een stijging van 51,7% ten opzichte van de winst in 2019. KPN heeft een beurswaarde van 11,6 miljard euro. Een aandeel van KPN is momenteel 2,80 waard. In een jaar is dit gestegen met 23,9%. Het rendement over een aandeel van KPN is 4,69%. Dit houdt in dat je in een jaar een winst van 0,13 euro haalt uit een aandeel van KPN.