INGA – ING

INGA – ING

ING is een Nederlands bedrijf dat bekend staat om hun oranje leeuw; een aandeel met een oranje tintje op de aandelenmarkt. In 1881 is de bank opgericht onder de naam Rijkspostspaarbank. In 1927 moest de bank geholpen worden door de staat waardoor de naam moest veranderen in de Nederlandse Middenstandsbank. Later in 1986 fuseerde de bank met de Postbank om vervolgens omgedoopt te worden tot de NMB Postbank groep. Pas in 1991 fuseerde de NMB Postbank groep met de verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden om omgedoopt te worden tot Internationale Nederlanden Groep oftewel ING.

Diensten van het bedrijf

De ING is een Nederlandse bank. Dit houdt in dat de bank de schakeling tussen inkomend en uitgaand betaalverkeer en transacties regelt. Hiernaast bieden ze samen met een aantal andere bedrijven verschillende producten, diensten en een goed ontwikkeld IT platform. Verder zijn ze bezig met onderzoek naar verbetering voor de bank. Hierbij is het bedoeling om de ervaring van het bankieren te verbeteren. Ook zijn ze bezig met het ontwikkelen van de werknemers. ING zet zich namelijk veel in voor training en ontwikkeling van hun medewerkers.

Financiële cijfers

In 2020 is de winst van ING bijna gehalveerd. De winst daalde namelijk naar 2,5 miljard. Dit houdt in dat de winst met een percentage van 52,3% is gedaald het afgelopen jaar. In 2021 is de winst van ING weer aan het stijgen. De waarde van de aandelen is in een jaar daarom ook met 45,9% gestegen. Dit komt omdat ING een aantal zware jaren had in 2019 en 2020. De waarde van een aandeel van ING ligt op het moment op 10,572 euro. Dit is een daling van 1,05%. Het rendement dat je van een aandeel van ING ontvangt in een jaar is 1,14%. Dit is om te rekenen naar een bedrag van 0,12 euro per aandeel dat je van ING hebt.