ASRNL – ASR Nederland

ASRNL – ASR Nederland

ASR Nederland is één van de grootste verzekeringsmaatschappijen van Nederland. De geschiedenis van ASR Nederland begint in 1720 in Rotterdam. Deze verzekeringsmaatschappij staat bekend als Stad Rotterdam. De basis van ASR Nederland die we tegenwoordig kennen, ligt bij de fusie die ze hebben gedaan in 2000. Hierbij werd namelijk Fortis AMEV en ASR groep gefuseerd. ASR hoort bij de top drie grote verzekeringsmaatschappijen van Nederland.

Naast een verzekeringsmaatschappij heeft ASR ook hun eigen bank genaamd ASR Bank. Hier bieden ze beleggingsproducten, spaarproducten en hypotheken aan. Verder zijn ze ook actief in real estate en vermogensbeheer. Onder verschillende merken biedt ASR Nederland verschillende financiële producten en diensten aan. Zo bieden ze verschillende verzekeringen, collectieve en individuele pensioenen aan.

ASR Nederland biedt op twee verschillende manieren hun verzekeringen aan. Ze bieden ze online en via onafhankelijke adviseurs aan. Hierbij stellen ze de behoeftes van de klant centraal. Om hier voor te zorgen, werken ze met een aantal richtlijnen. Ze gebruiken eerlijke voorlichting, helder en makkelijk taalgebruik en goede dienstverlening.

ASR Nederland hecht veel waarde aan het verantwoord en duurzaam ondernemen. Om dit te kunnen doen investeer ASR Nederland veel geld in het verbeteren en digitaliseren van hun diensten. De verzekeringen die ASR Nederland biedt, zijn te verkrijgen onder een aantal namen. Zo vallen a.s.r., Ditzo, De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Loyalis onder ASR Nederland.

In 2020 is de winst van ASR Nederland 233 miljoen. Dit is 56,9% minder dan de winst die ze in 2019 hebben gehaald. De beurswaarde van ASR Nederland ligt rond de 5,12 miljard. De prijs van een aandeel ligt op het moment rond de 36,19 euro per stuk. Dit is een stijging van 34,5% in een jaar. Het rendement van een aandeel ligt rond de 8,95% per jaar. Dit houdt in dat je rond de 3,24 euro verdient.