ASM – ASM International

ASM – ASM International

ASM International is een is een Nederlandse multinational leverancier van productiemachines voor halfgeleiders zoals chips. ASM International wordt gezien als de grondlegger voor de Europese chipmachine industrie.

Het bedrijf ASM International is in 1964 door Arthur del Prado opgericht onder de naam Advanced Semiconductor Materials. In de jaren 70 begint ASM met het ontwikkelen, produceren en verkopen van hun eigen CVD machines. In 1975 is ASM verspreid over de rest van de wereld door een kantoor te openen in Hong Kong. Dit kantoor werd ASM Asia genoemd. Tegenwoordig staan ze bekend als ASM Pacific Technology.

In 2007 heeft ASM International een doorbraak met atoomlaagdepositie. In 2008 wordt het bedrijf overgenomen door Chuck del Prado, de zoon van Arthur del Prado. Hierna wordt het hoofdkantoor van Bilthoven naar Almere verhuist.

Hierna worden er een aantal winstgevende programma’s opgesteld om de winst van het bedrijf nog verder uit te breiden. Zo wordt er specifiek naar een aantal dingen gekeken. Op die manier wordt er meer gekeken naar centralisatie van productie.

In 2020 kiest de CEO Chuck del Prado er voor om terug te treden. Zijn opvolger is Benjamin Loh. Sindsdien is hij bezig gegaan met het verder innoveren van de centralisatie.

In 2020 heeft ASM International een winst van 286 miljoen gehaald. Dit is een daling van 13,1% in een jaar geweest. De beurswaarde van ASM International is 12,11 miljard. Op het moment is een aandeel van ASM International 243,20 euro waard. Dit is een stijging van 57,7% per aandeel. Het rendement van een aandeel ligt rond de 0,82%. Dit houdt in dat je per jaar een winst van 1,99 euro kunt verwachten per aandeel. De aandelen van ASM International worden echter steeds populairder op de markt. Dit maakt dat de aandelen in prijs zullen stijgen.