AGN – Aegon

AGN – Aegon

Aegon is een Nederlands bedrijf dat staat op de AEX beurs als AGN – Aegon. Aegon is in 1983 ontstaan na een fusie van AGO en Ennia en bestaat momenteel in meer dan 20 landen over de gehele wereld met meer dan 30 miljoen klanten die Aegon bedient.

Aegon richt zich voornamelijk op persoonlijke verzekeringen en financiële producten. Ze zijn dus voornamelijk op de consument gericht, met levensverzekeringen (denk aan lijfrente), pensioenen en vermogensbeheer. Aegon heeft ook een eigen bank wat bekent staat als Knab in Nederland, een volledig digitale en online bank die vooral voor (kleine) ondernemers erg interessant is vanwege de lage maandelijkse kosten.

Als benoemd is Aegon binnen Nederland een grote speler op het gebied van verzekeringen. Aegon biedt namelijk alle mogelijke particuliere verzekeringen aan en heeft een groot bereik; zo heeft Aegon zelfs een dierenverzekering. Tip: Dierenverzekering bij Zorgvergelijker om de beste dierenverzekering te vinden.

Bijzonder aan Aegon is de spreiding die ze in het land hebben, met een grote klantcontact locatie in Leeuwarden waar bijvoorbeeld een groot gedeelte van de hypotheek divisie zit. Bij Aegon werken ongeveer 25.000 medewerkers wereldwijd wat het een bedrijf van formaat maakt.

Koersinformatie Aegon

De koers van Aegon ligt de afgelopen 20 jaar rond de €5-€10 per aandeel met een jaarlijks dividend van €0,15-€0,25 per aandeel. Dat maakt een jaarrendement van 2-3% op dividend. Niet een heel spannend dividend, maar wel al jaren consistent en nog altijd beter dan je geld op de bank laten staan tegen geen of soms zelfs negatieve rente.