AD – Ahold Delhaize

AD – Ahold Delhaize

Ahold Delhaize is een bedrijf dat vooral bekend staat om de supermarkt Albert Heijn. In 1887 heeft Albert Heijn een kruidenierswinkel in Oostzaan overgenomen van zijn vader. Een aantal jaren later opent het eerste filiaal van de Albert Heijn zich in Purmerend. Hierna bleef het bedrijf zich uitbreiden waardoor in 1948 de Albert Heijn de beurs op ging. Een paar jaar na het op de beurs gaan neemt de Albert Heijn een aantal andere supermarkten en bedrijven over. Ook wordt de zelfscan voor het eerst geïntroduceerd bij de Albert Heijn. Door te blijven innoveren, zorgt de Albert Heijn er voor dat er klanten naar hun bedrijf toe blijven komen.

In 1973 wordt de Albert Heijn onderdeel van het bedrijf Ahold. Met de Albert Heijn willen ze namelijk ook naar het buitenland gaan. Ook de Etos wordt in dit jaar overgenomen door Ahold. In 2016 fuseert Ahold met Delhaize groep. Hierna gaan ze samen verder als Ahold Delhaize groep. Hierdoor werd het bedrijf de vierde grootste supermarktgigant van Europa.

Ahold Delhaize probeert zo veel mogelijk kostenbesparend voor de klant te werken zonder dat de service daaronder lijdt. Het doel van de Ahold Delhaize is hierbij om loyaliteit van de klant te krijgen. Dit doen ze door verse en gezonde producten aan te bieden, huismerk producten te verkopen die hen onderscheiden van andere bedrijven, persoonlijke aanbiedingen te leveren en duurzame processen te implementeren waarover ze transparant zijn.

Financiele cijfers 2020

In 2020 heeft Ahold Delhaize een winst gehaald van 74,7 miljard. Dit is meer dan 13% meer winst dan in 2019. Een aandeel van Ahold Delhaize is 22,39 euro waard. Dit is een daling van ongeveer 0,31%. Het rendement over een aandeel van Ahold Delhaize ligt rond de 3,89%. Dit is een bedrag van rond de 0,87 cent per aandeel.